29. maj, 2017

Familjen

Idag ska jag berätta historien om Stenis lägenhet!

Som jag har skrivit tidigare är vår utbildning uppdelad i två faser, första delen är i Luleå där vi läser grundkurser i matte och fysik, och andra delen är i Kiruna där vi läser rymdinriktade kurser. Kiruna är inte en studentstad på det sättet att det har ett universitetsområde med olika utbildningar och allt vad det hör till, det är nästan bara vi rymdare som är studenter här. I Luleå finns det gott om studentbostäder, men i Kiruna är det lite sämre, vilket leder till att de flesta av oss bor i vanliga lägenheter eller hus tillsammans med kompisar från klassen.

Det är fallet för Stenis och Lucas.

Stenis (heter egentligen något annat), som inte gillar att vara med på bild, fick en fyra som han, Lucas, och Max delade på tills Max flyttade tillbaka till Luleå för att slutföra sin flygteknikutbildning. Nu bor Stenis, Lucas och Björn där istället.

Innan Stenis fick lägenheten bodde en familj där, och i traditionell ordning satte de upp vackra inspirerande stickers på väggarna, se bild. Det är så himla komiskt varje gång man går in i ungkalrslyan Stenis&CO, där det i övrigt är ganska sparsmakat med inredningen, och mötas av ett stort "Välkommen hem till oss" i kursiv stil på väggen. Eller som i vardagsrummet, där det ovanför soffan står "Together we make a Family".

Visst ser de lyckliga ut tillsammans?