25. maj, 2017

Sista tenta-p!

Nu är vi mitt uppe i tenta-p och timmarna i skolan är många. 

Jag och Sarah sitter med vår sista inlämning i kursen Rymdfarkosters delsystem. Vi ska simulera temperaturen på en satellit i omloppsbana runt jorden i ett program som heter Esatan (ska uttalas ESA-tan men alla säger E-satan). På bilden kan ni se hur det ser ut! Det är en satellit på 10 olika positioner runt jorden och ju rödare den är desto varmare är den. Obs: ej i skala. 

I förrgår hade jag min sista föreläsning på utbildningen. Det känns fett skumt, det har ju varit mitt liv i fyra år! Efter att Esatan-inlämningen är gjord är det bara två tentor kvar, en på tisdag och en på fredag. Om jag klarar dem har jag klarat alla mina kurser!

Om två veckor kommer jag att flytta ifrån Kiruna och jobba på Irland hela sommaren, och i höst ska jag praktisera på ESA. Jag känner mig verkligen inte redo att ta det här steget - att vara student är ju jättekul! Förhoppningsvis kommer det inte kännas så när jag väl börjar med nästa grej. Jag har ju exjobbet kvar att göra nästa vår också, så jag är inte klar än, men det börjar närma sig. Sjukt! 

Meanwhile uppskattar vi midnattssolen väldigt mycket just nu eftersom att det inte är ovanligt att vi är kvar i skolan in på småtimmarna. Det hjälper väldigt mycket att det är så ljust när man ska fokusera länge.