8. maj, 2017

Midsommarsittning!

Vi i Kiruna är inte bara uppfinningsrika, vi är lätt världsfrånvända också! Därför har vi midsommarsittning i maj i -2 C och snöstorm. Till vänster synes en bild från början av kvällen. Det var en väldigt bra sittning anordnad av vår studentöfrening SLUSK och innehöll allt som midsommar ska göra, dvs snaps, Helan går, Små grodorna och en midsommarstång. Den syns till höger i bilden och har evolvat lite under årets lopp: den föddes för ett år sen när vi hade midsommarsittning första gången, blev omgjord till en kaktus när vi hade Mexikosittning i höstas och nu är den midsommarstång igen. Trots att den ser ganska mycket ut som en kaktus fortfarande.

För ett år sen var jag med och planerade allt - det är mycket jobb! Därför var det väldigt skönt att bara komma dit och sätta sig och äta den här gången. Vi i gamla styret hade gjort om texten till Dancing Queen som handlade precis om det. Vi tillängande sången till nuvarande styret. 

Det var supergod mat. Sill och gubbröra och allt möjligt. 

Och surströmming. 

Det är kanske inte typisk midsommarmat, men Ludde som går i rymdtrean (året under mig) gjorde en tävling där en av utbytesstudenterna skulle äta upp surströmming innan en i SLUSK. Utbytesstudenten, Francois, vann. Det luktade halvbra i lokalen efter det.

Lisa, min roomie tillika f.d. ordförande i SLUSK, hjälpte till litegrann.

"Det bästa var efteråt när vi städade, och jag kom på att jag var hungrig. Men - där borta står ju massor mat! Så jag bara tröck tårta. Och tre mackor." - Lisa