16. apr, 2017

Påsk!

Jag är hemma i Östergötland och äter godis. 

Vi spelade Galenpanna igår med en av mina småkusiner, ni vet när man har en lapp i pannan med en person och så ska man gissa vem det är. Min kusin, 8 år, hade Emil i Lönneberga. Man vet att man har underskattat henne lite när man försöker hjälpa henne på traven lite och säger typ: "Du kan ju fråga om det är en pojke eller flicka, eller om det är ett barn eller en vuxen?" och hon säger "Nej, jag vill fråga om det är en historisk person!". Det visade sig sedan att hon trodde att en historisk person är någon som har varit med i en saga, så vi förstörde hela spelet lite genom att svara 'nej' på första frågan. 

Sen berättade hon att hon hade lärt sig om månen och dess faser, men att hon hade glömt bort vad det var som hände och bad mig att förklara. Jag bara "jajjemän lilla vän nu ska tant Rymdstudent förklara" och kom inte på förrän efteråt att det jag hade förklarat inte var månens faser, utan en månförmörkelse. Bra jobbat där. Hoppas att hon inte behöver gå om ett år. 

Annars är det lite plugg som gäller, vi har en inlämning nästa vecka som handlar om hur mycket bränsle som behövs för att en satellit ska kunna byta mellan olika omloppsbanor runt jorden! 

Jag fick en fråga om det är jag som är phösaren på bilden under, och ja, det är det. På ena benet syr man sitt smeknamn, mitt är/var Väte. Fint va? Inte? Nä, ok. Det bildades under min första vecka på universitetet och berodde på att det tydligen var svårt att hålla isär 'Hannah' och 'Anna', som en annan tjej i min klass hette. Eftersom 'Hannah' är 'Anna' med två h:n började jag bli kallad 'Diväte-Anna' som sedan bara blev 'Väte'. Det är sånt här som händer när nördar får spekulera fritt.