24. aug, 2016

Insufficient Sleep University

Sannerligen är det mycket jobb nu. Våra normala arbetsdagar är mellan 09-01 ungefär, det är så himla mycket som ska göras och fixas den sista veckan. Nu håller vi på att skriva på rapporten. Eftersom alla ~35 pers har bidragit med information till den tar det lång tid att sammanställa allt och få det enhetligt. Pga det jobbar nästan alla med att korrekturläsa, korrekturläsa, korrekturläsa... Det ä väldigt bra för mig, jag lär mig jättemycket om hur man ska skriva bra engelska osv, men det är inte alltid jätteroligt jobb.

Igår skulle jag faktakolla en grej om solpaneler. Jag frågade Maria från Grekland som satt brevid mig om hon visste nåt om det och hon sa att nej, det visste hon inte på rak arm, men hon kunde logga in på sitt ESA-konto och kolla. (ESA = European Space Agency) Hon jobbar där nämligen. Så hon loggade in på deras jobbfiler, hittade ett gammalt dokument om effekten på Rosettas solpaneler och voila, då var det klart! Det kändes ganska surrealistiskt att få se filer från ett uppdrag som man hört så mycket om! Jag berättade för henne om när vi fick fake-tatueringar av Rosetta i skolan och vi satte dem i svanken. Hon gillade idén.

Vi har också fått sällskap av vår projektchef, Jacob Cohen. Han är chief scientist på NASA. Han satt med några av oss till kl halv två inatt och hjälpte till att korrekturläsa rapporten och bjöd på pommes.