21. aug, 2016

Work work work work work

Jag insåg precis hur lite jag skriver om vad vi gör när vi pluggar! Dagarna består just nu av att göra research för vårt Marsprojekt. Om 10 dagar ska vi ha klart en 126 s rapport och en en och en halv timmas presentation tillsammans med executive summary, presentation för International Astronautical Conference och några andra småsaker. Detta innebär att vi jobbar hela dagarna (för det mesta på nätterna också) för att lösa alla problem som kan tänkas uppstå när man åker till Mars. Alla i projektet lägger sin tid på två saker - research i ett specifikt område och jobb med en av presentationssätten, dvs: jag jobbar med att hitta tekniker som används på jorden och applicera dem på Marsresor, men jag jobbar också med att få vår presentation så bra som möjligt. Vi har högflugna planer vad gäller den presentationen, den kommer broadcastas och ses av ungefär 1000 pers, vi kommer bli betygsatta på den och massa viktigt folk från NASA och ESA som ska ge feedback på den så det gäller att göra bra ifrån sig! 

Utöver det har vi aktiviteter på kvällarna, tex nu sitter jag och lyssnar på participant talks. Har precis hört Johannes från Norge som pratar om huruvida Mars One-projektet är möjligt att genomföra, vilket var väldigt intressant att lyssna på efterom Josh, vår projektansvarige och en av astronauterna i Mars One, satt i publiken. Man kan liksom inte vara för kritisk då. Nu ska Nahum från Mexiko prata, han är SSP's enda konstnär och det ska bli intressant att se vad han har att säga! 

Bilden är från vårt projektrum, det är fullt med lappar överallt. :) 

Något riktigt coolt: ett av projekten här handlar om artificiell gravitation och de håller på att utveckla en rymdstation byggd för 200 personer. I deras arbete ingår det att ta fram en design för hur den ska se ut, och de ska skicka den designen till International Space Station (där våra astronauter håller hus) så att de kan 3D-printa den! De kommer alltså att få en modell av sin station som faktiskt är tillverkad i rymden! COOLT!