15. aug, 2016

Marsprojekt

Hela eftermiddagen idag och stor del av dagen imorgon kommer gå åt till vårt projekt. Eftersom våra core lectures är slut nu och science department också snart är över kommer projektet att ta upp all vår tid fram tills att vi slutar i början på september. Vi har jobbat lite med det innan men det har mest varit planering för hur vi ska lägga upp arbetet.

Som jag skrivit innan är jag en del av application team - det är jag och Ravi från Indien som är gruppledare. Vi har sju grupper som alla fokuserar på olika saker och application-gruppen är den minsta med bara två deltagare medans de flesta har ungefär fem. Hittills har vårt samarbete gått jättebra vilket känns väldigt kul! Idag har vi letat upp olika uppfinningar som använts på jorden idag som skulle kunna hjälpa oss på Mars i framtiden, exempelvis hur man utvinner bränsle ur koldioxid (som Mars atmosfär till stor del består av). Vi har också hittat en väldigt ny teknik hur man utvinner energi och el ur saltvatten (vilket har hittats på Mars) och vi vill kombinera det med ett sätt att rena vattnet i fråga för att kunna använda det som dricksvatten. Det är jätteintressant och vi kommer jobba mycket med det de närmsta veckorna! 

Bilden föreställer vår teamlogga, snygg va? Vårt team-namn är aMARTE - 'a Marte' betyder 'till Mars' och 'amarte' betyder 'älskar' på spanska. So cheesy och amazing.