14. aug, 2016

Jag är tillbaka!

Det var väldigt länge sedan jag uppdaterade här nu, främst för att wifi av någon anledning inte är tillgänglig i den israeliska öknen. Där har man nåt att skriva sitt exjobb om.

Vi har varit iväg på Israeli Heritage Tour, en resa runt Israel som anordnades av skolan. Vi var borta i 5 dagar och jag förstår inte ritkigt hur de kunde få in allt i schemat men det här har vi gjort:

- Släppt en väderballong

- Badat i röda havet

- Varit på förintelsemuseum

- Sett klagomuren och gamla stan i Jerusalem

- Ätit shabbatmiddag, badat i havet och besökt gamla stan i Tel Aviv

- Haft grillfest i öknen

- Sett meteorregnet mitt i natten, haft föreläsning om Vintergatan och stjärnhimlen under stjärnorna och sett månen, Mars och Saturnus i ett teleskop

- Ridit kameler och sovit i beduintält

- Hajkat upp för ett berg kl 4 på morgonen för att se soluppgången över döda havet och besökt Masada, ett tempel som byggdes av kung Herodes för 2000 år sedan

- Haft exkursion i öknen och låtsats att det är Mars 

- Besökt Israels största observatorium 

- Slagit världsrekord i höjd för en drönare - tror det blev 26 km till slut!

- Sovit på buss, bilden sammanfattar resan väldigt bra!

Alla dessa grejer gör att skolarbetet fått tagit andra prio vilket gör att det är ganska mycket att göra nu! Vi har inlämning och presentation som ska vara inne på tisdag morgon. Jag skriver om gravitationsvågor vilket är superintressant! Vi har också andra grejer att göra med vårt projekt om Mars. Idag hade vi en team building som leddes av Loretta Hidalgo Whitesides som jobbar på Virgin Galactic! Hon är tydligen personlig vän med Karin Nilsdotter som är grundare av Spaceport Sweden. Hon berättade det för mig när jag råkade hamna brevid henne i en linbana i helgen, som ni vet är jag extremt höjdrädd i såna situationer så hon hjälpte mig verkligen genom att prata om annat!