8. aug, 2016

Sjuk...

Heej bloggeeeen 

Idag har jag varit sjuk, det har varit väldigt tråkigt. Det i princip enda positiva med det är att jag har haft tid att sova hela dagen! Det är ju lite av en bristvara här och just därför kanske det inte är så konstigt att man blir sjuk. Igår fick blev jag överraskad med tårta i vi var ett gäng som var ute och åt middag på kvällen. Det var supermysigt och jag fick ett jättefint kort där alla hade skrivit sina namn och en hälsning. Blev också sjungen för 8 gånger igår på 4 olika språk!

Jag har tid att skriva om massa saker nu som jag inte haft tid med innan! Exempelvis:

- Vårt projekt om Mars kommer att bli sponsrat av NASA! Det innebär i stora drag att vi får använda deras logga på våra grejer, tex vår rapport och våra presentationer. 

- I mitt department (science) ska vi simulera hur det är att köra en rover på Mars! Vi är en grupp på 12 personer som alla har olika roller, exempelvis navigatör, vetenskapsansvarig osv. Jag ska vara public relations-ansvarig vilket innebär att jag ska prata med "pressen" (våra kollegor i humanities-department) och twittra om allt som händer osv. Själva uppdraget går ut på att fjärrstyra en rover som befinner sig i Kanada hos den kanadensiska rymdorganisationen CSA. De har ett sorts testområde som simulerar Mars miljö och vi kan skicka kommandon till den att ta prover för att se om vi kan hitta spår av mikroorganismer. Scenariot är att vi befinner oss på en rymdbas på Mars, så om vi vill prata med våra kollegor på jorden kommer det ta 8 min i delay innan vi får svar. Det ska bli väldigt intressant!

- På onsdag ska vi åka till ett observatorium på besök. Det ska bli roligt. Vi ska också skicka upp ett experiment med en väderballong! Det ska bli väldigt intressant att se om vi kan lyckas med det utan att den flyger in över Gaza, Syrien, Egypten eller ut över havet... Vi ska också släppa en drönare från 20-30 km höjd. Höjden är världsrekord och om vi lyckas kommer vi att få vara med i Guinness Rekordbok!!!!

- I slutet av veckan ska vi också turista i Jerusalem och bada i Döda Havet. På natten ska vi sova i öknen och det lämpar sig så väl att den största meteorskuren på 10 år kommer vara då, ser jättemycket fram emot det! Hur man överlever den här veckan som sjukling är ett senare problem...