31. jul, 2016

Jordanien!

Såååå igår kväll kom vi tillbaka från Jordanien! Det har varit en helt fantastisk resa och jag rekommenderar alla att åka dit!

Vi åkte från Haifa till Eilat vid Röda Havet i torsdags kväll och sov på det konstigaste hostellet jag någonsin sett - man välkomnades av en apa som red på ett lejon och åt banan samtidigt som den läste bibeln och de hade dockor överallt som rörde sig svagt i vinden. Såatte....

I fredags morse korsade vi gränsen till Jordanien och åkte till Petra som var bland det vackraste jag någonsin sett. Petra är en 2000-1500 år gammal stad som är uthuggen i sandsten och som var helt borttappad mellan åren ~1300-1800. På förmiddagen hade vi en guidad tur av området och på eftermiddagen gick vi upp till the monastery. Det var typ 35-40 grader varmt och det tog oss ungefär 45 minuter att klättra upp dit, behöver jag säga att vi var ganska svettiga när vi kom dit? ;) Det var verkligen värt det dock, utsikten där uppe var helt fantastisk! Råkade också tappa bort mina kompisar i typ en timma där uppe, trodde jag skulle behöva tillbringa resten av mitt liv där när jag hittade dem igen! 

På kvällen åkte vi till ett beduinläger för att äta och sova. Det var jättefint där med, det låg i lä från resten av öknen och de lyste upp klipporna runt omkring i olika färger! Klockan 22 försvann dock all elektricitet och det blev bara ännu vackrare, det var knappt några ljusföroreningar alls och man kunde se hur många stjärnor som helst, Vintergatan och stjärnfall. Magiskt! Tanken var att vi skulle sova i tälten men vi bestämde oss för att dra ut madrasserna utomhus och sov under stjärnorna istället. Jag sov brevid Kelsey från USA och hon väckte mig säkert 5 gånger för att hon var övertygad om att det var demoner runt omkring henne. Vi hade väldigt roligt åt henne pga det... 

Igår var vi i Wadi Rum, det största ökenområdet i Jordanien och det var där de spelade in the Martian. (Just det! Har glömt att skriva det här men en av deltagarna på SSP känner författaren till the Martian (coolt) och han håller på att skriva en egen bok nu! Som förarbete till det intervjuade han några av oss om synen på rymdindustrin i vårat hemland. Vore coolt att få se sitt namn i tryck där haha...) Det var också otroligt fint och det kändes nästan som om man var på en annan planet pga den röda sanden. 

Det har varit två fullproppade dagar men jag är så glad att jag åkte, det var sjukt fint!