27. jul, 2016

Buzz buzz

Så.... Igår hade vi föreläsning med Buzz Aldrin. Det var sjukt surrealistiskt att vara så nära en legendar. Innan föreläsningen tog vi en selfie med honom (allihopa, inte bara jag), när jag får tag på den bilden ska jag lägga upp den här! Föreläsningen i sig handlade mest om hans idéer om hur man ska ta sig till Mars och det var intressant att se hans passion för hur det ska gå till. Vi hade tyvärr inte möjlighet att prata med honom efteråt, tydligen tycker han inte om när det är många runt omkring honom och det är väl förståeligt när han är 86 år gammal. Nästa års director för SSP, Omar, berättade för mig att han hade hälsat på Buzz på deras hotell och sen hade Buzz fortsatt prata med honom i en och en halv timma utan paus. Jag önskar jag kunde fått sitta med och lyssna på det! 

Min supercoola rumskompis Jillianne skippade föreläsningen igår med motiveringen "Jag har sett honom prata så många gånger och en gång åt jag middag med honom i tre timmar, han pratade konstant så jag tror jag redan hört allt ändå". För resten av oss var det en av livets höjdpunkter att vara där. 

Ikväll är det kulturkväll igen, den här gången är det bla Norges tur! De ska göra sketcher om hur det är att vara norsk och jag ska vara med också. De behöver tydligen en svensk som kör buss och serverar kaffe för att det ska bli autentiskt... Nästa vecka är det kungariket Sveriges (dvs jag) tur att hålla i kulturkvällen och då ska jag driva med dem tillbaka! 

Vi håller på att boka en weekend i Jordanien för att besöka Petra och sova i beduintält i öknen! Förhoppningsvis åker vi imorgon kväll och kommer tillbaka på lördag.