26. jul, 2016

IKVÄLL SMÄLLER DET!!!

Ikväll får vi träffa Buzz Aldrin, det kommer bli sjuuukt coolt och det ska bli intressant att lyssna på hans föreläsning! Man kan följa det här: http://www.isunet.edu/pages/video-webcast om man vill, det kommer börja runt kl 18 svensk tid. 

I förrgår hade vi togaparty för att fira att alla klarade första tentan. Det var väldigt kul! Jag vet inte riktigt hur det gick till, men jag och Adam (som är halvsvensk) fick igång ett midsommarfirande med en av de kanadensiska killarna som midsommarstång och runt tio personer som dansade små grodorna runt honom. Sen sjöng vi ABBA. Skönt att Sverige kan sprida lite kultur till andra delar av världen nu eftersom vi aldrig var framstående inom det området under kolonialtiden. 

Idag ska vi ha en workshop på eftermiddagen. De hade typ 5 olika alternativ att välja mellan, bland annat Rosetta-satelliten, space debris (rymdskräp), LEGO-robottävling och gruvdrift i rymden. Jag ansökte om att få gruvdriften idag och rymdskräpet imorgon, vilket jag också fick.

Kiruna brukar ju vilja marknadsföra sig själva som Sveriges rymdstad och jag tror fan att de lyckats med det. Ovanligt många här vet namnet på två städer i Sverige - Stockholm och Kiruna! Det är också förvånansvärt många som har varit där, speciellt många fransmän eftersom CNES har en viktig kommunikationsenhet där. 

Peace!