19. jul, 2016

Astronautpanelen!

Igår kväll var det dags för astronautpanelen! Det var NASA-astronauterna Jeff Hoffman (som jag pratat om innan) och Jessica Meir (se bild!) och ESA-astronauten Paolo Nespoli som svarade på frågor om allt möjligt och berättade om hur det är att vara astronaut, varför de ville bli det osv. Det var väldigt intressant att lyssna på! 

Som jag skrev förut hade vi en lektion med Jessica igår och efter den hade jag en fråga till henne. Jag gick fram och hälsade, sa att jag var från Sverige osv, och hon svarade på klockren svenska "Åh vad roligt, min mamma är från Västerås!"! 

Jag berättade det för min kompis Daniel (han är från London, jag kallar honom för Lasse för att påminna honom om att England förlorade mot Island och Lasse Lagerbäck) som tycker att det är jätteroligt att Sverige har en stad som heter typ Westeros. Jag slog vad med honom om att han inte vågade dra ett Game of Thrones-skämt för Jessica.

Han gjorde det. 

Han sa att det blev dålig stämning.

 

Min israeliska kompis Danna hade med sig sin 8-åriga son och han hade väldigt svårt att förstå konceptet att solen inte går ner i Kiruna på sommaren. Han tyckte att det var väldigt synd om oss som inte fick se solnedgången! :D