14. jul, 2016

Öppningsceremonin

I tisdags var öppningsceremonin, den jag skrev om som broadcastades. Det var ett av de formella eventen med klädkod och eftersom alla var fina hade vi fotografering också.
Själva ceremonien höll till utanför universitetsområdet och började med att alla gick in med flaggor. Eftersom jag är den enda svensken fick jag gå själv och bära den svenska flaggan medans de spelade nationalsången, det var fint! Jag hade min kårmössa på mig vilket drog till sig rätt mycket uppmärksamhet. Under ceremonien hölls det många tal, bland annat av Rona Ramon som är änka till Ilan Ramon, den israeliska astronauten som omkom i Colombia-olyckan. Jag mötte henne vid toaletterna och hon hälsade med ett högt "Heeeey Sweden!"! Vi pratade lite kort, hon var väldigt trevlig och frågade vad kårmössan var för något! Det undrade John Connolly också, han är våran program director och en av cheferna på Nasa. (Väldigt mycket namedroppande nu känner jag men vafan...) Kineserna var väldigt intresserade av den också och jag tror jag tog selfies med säkert 10 st av dem.
Annars under ceremonien var det många tal, tex av rektorn på Technion Institute (universitetet vi är på) och borgmästaren av Haifa som var väldigt rolig! Det häftigaste var garanterat att de hade en hälsning inspelad från en av astronauterna på ISS (International Space Station, rymdstationen som är i omloppsbana runt jorden)! Han önskade oss lycka till med våra studier och gjorde en liten volt.