12. jul, 2016

Dag 2

Det är så mycket jag vill skriva om, men det blir alldeles för långt och tar alldeles för mycket tid! 

Idag har vi haft rundtur i Haifa som har ca 280 000 invånare vara majoriteten är kristna. Det är en av de lugnaste städerna i Israel pga att det egentligen inte finns så mycket att bråka över här, alla heliga ställen finns i Jerusalem. Haifa ligger bara 4 mil från gränsen till Libanon (som man kan faktiskt kan se från vår lägenhet). 

Annars har vi fått extremt mycket info idag och jag tror att det bara är början... 

Imorgon kommer det att vara en stor öppningsceremoni nere i staden med massor med gäster utöver oss, främst sponsorer och liknande. Jag tycker det här låter ganska konstigt, men det ska faktiskt broadcastas, så om man skulle vilja följa det kan man gå in här: http://isunet.edu/faculty/228-isu-live-webcast. Det ska börja 18:30 lokal tid, så 17:30 svensk tid. Tydligen ska vi gå on bakom våra respektive flaggor precis som på OS, och eftersom jag är den enda svensken kommer jag få bära den!

Jag har med mig min kårmössa hit som jag tänkte visa upp när det är min tur att berätta om den svenska kulturen och det var några jag bor med som fick syn på den idag. Tror det är första och enda gången jag för höra någon säga "Oh, I'm really sorry, I have to call a congressman to present the view of the weather changes on behalf of the state of Florida, but then I would very much like to hear about your hat!". Man ba ok. Det är okej med mig. 

En av de israeliska tjejerna jag bor med berättade lite om hennes liv idag, hon bor bara 6 km från gränsen till Gaza och det var sååå himla intressant att höra om hur det är! Hela hennes liv har det varit normalt att ibland behöva avbryta det man håller på med för att flygalarmet går och det regnar missiler från Hamas. Då har man 15 s på sig att ta sig till närmsta skyddsrum (finns i nästan alla hus). Hon säger att det är en självklar del av ens liv som man inte tänker så mycket på och att man lever vidare och ser på det med humor. Som svensk kissar man ju på sig bara av tanken, men hon är så himla härlig och tycker att JAG är konstig för att jag kommer från ett land som haft fred i 200 år! 

Imorgon ska vi få information om hur själva skolarbetet kommer gå till, det ska bli väldigt kul! Sen är öppningsceremonin. 

Peace!