11. jul, 2016

Första dagen avklarad!

Kan inte fatta att jag får vara en del av detta! Har fått långt ifrån all information om vad som kommer hända men det jag vet kommer att bli awesoooome! Har träffat massa nya människor idag, alltifrån folk som jobbar på NASA och har doktorstitlar till höger och vänster till en konstnär som jobbar med rymdkonst! Det är verkligen en blandning på vilka som deltar vilket gör det hela väldigt spännande, samtidigt som alla drivs av ett gemensamt intresse.

Vi är 104 st som har blivit antagna och som jag trodde är jag den enda från Sverige. Det finns dock 5 st norrmän med, en finne om pratar svenska och en halvbritt/halvsvensk, så om jag skulle få hemlängtan kommer jag iallafall ha någon att prata med! 

Dagen började med att jag åkte tåg från Tel Aviv till Haifa. På tågstationen träffade jag flera andra som också är deltagare i SSP vilket var skönt, då var det slut på resandet ensam. Vi tog bussen till Technion Institute som är ett sjukt stort campus och ligger som på en bergterass med utsikt över havet. Det är helt fantastisk utsikt från vår lägenhet, har tyvärr inga bilder på det, får ta det imorgon! Då ska vi på stadsvandring också. 

Nu på kvällen har vi haft en välkomstmiddag där alla fick presentera sig själva. Det gick ovanligt bra, var typ inte nervös alls! Och jag var långt ifrån den som var sämst på engelska vilket var en lättnad. Bilden är från välkomstmiddagen! Mina bordskompisar var bla från Israel, Frankrike och Ryssland och flera jobbar inom militären med tex satelliter eller inom flygvapnet. 

Jag delar lägenhet med fyra tjejer varav två kommer från Israel, en från USA och en från Nederländerna. De verkar väldigt trevliga allihop så det ska nog funka bra. 

Vi har idag också fått en närmare titt på våra scheman och de är helt crazy. I princip alla dagar utom lördagar har vi förläsningar 9-21. De flesta dagar börjar med sk "core lectures", dvs övergripande föreläsningar inom de sju olika huvudområdena (skriver mer om dem någon annan dag!). På eftermiddagarna är det seminarium eller workshops och på kvällen är det gästföreläsningar eller presentationer. Vi kommer nog verkligen bli ismockade hur mycket information som helst och jag tror inte det kommer vara ngåra problem att somna på kvällen...