8. jul, 2016

Framme i Israel!

Är äntligen framme i Tel Aviv efter en något hektisk dag! 

Allt började klockan halv fem imorse med att det blev strul med bagaget på Arlanda. Jag hade med mig två väskor när min biljett sa att det bara skulle vara en, vilket skapade vissa problem... Hade kollat med företaget jag bokade resan av att det gick att lägga till ett bagage, och att man inte kunde göra det i förväg utan var tvungen att göra det på flygplatsen i så fall. Det de inte sa var att det tog en och en halv timma av olika köer och 1500 kr i avgift. Sprang till gaten och hann precis med boardingen. Kul start!

Sen mellanlandade jag i Wien för att åka därifrån till Tel Aviv, men det var satan lättare sagt än gjort alltså. Blev (såklart) tagen ur kön vid gaten och ställd 100 frågor av säkerhetspersonalen, alltifrån vad jag skulle göra i Israel till hur jag hade tagit mig från Kiruna till Arlanda. Sen ställde de samma frågor igen för att försäkra mig om att jag kom ihåg svaren antar jag.  

Efter det tog de alla mina grejer och sökte igenom dem för knark och annat roligt medans jag fick sitta i ett litet rum och vänta. Blev ganska nervös när klockan visade att det var 15 min kvar, 10 min kvar, 5 min kvar... Då kommer de in och säger att de har hittat ett suspekt föremål i min väska, alltså inte handbagaget som jag hade med mig, utan det incheckade bagaget som befann sig gud vet var, och planet kunde inte åka innan jag hade visat dem vad det var.

Det var min hårddisk. 

De försenade helt enkelt planet med en kvart för att gräva upp min hårddisk i det incheckade bagaget, springa med den till gaten där jag stod och väntade och sen bestämde de sig för att jag inte fick ta med mig den iallafall, så de ska skicka den med posten istället. 

Sen fick jag äntligen gå därifrån! Fick så bråttom att jag glömde datorn i säkerhetskontrollen. Det märkte jag inte förrän jag precis skulle gå på planet och nån knackade mig på axeln och frågade om jag ville ha med mig den. (Svaret var entydigt ja.)

Sprang på planet och jag lovar att det började rulla innan jag satt mig ner. Så himla skönt att vara framme i Tel Aviv nu!